Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@02:37:09 GMT

ايکس‌باکس وان ايکس بخريم يا کامپيوتر؟

تاریخ انتشار: ۲۵ تیر ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۴۰۴۱۳۹۱

خبرگزاري آريا - مجله ديجي کالا - اسماعيل دلخموش: معرفي کنسول «ايکس‌باکس وان ايکس» (Xbox One X) شرکت مايکروسافت، کامپيوتربازها را با نوعي چالش روبه‌رو مي‌کند. بله البته که همه مي‌دانيم هيچ کنسولي حريف يک کامپيوتر خيلي قدرتمند نمي‌شود ولي سوال اصلي اينجاست که به چه قيمتي؟



ايکس‌باکس وان ايکس کنسول قدرتمندي است که دقيقا 500 دلار (با قيمت روز دلار دقيقا 1 ميليون و 892 هزارتومان) قيمت دارد اما براي سرهم کردن يک کامپيوتر با قدرت اين کنسول چقدر بايد هزينه کنيد؟ اين سوالي است که سعي داريم در اين مقاله به آن پاسخ دهيم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!




کامپيوتري شبيه به ايکس‌باکس وان ايکس




پيش از شروع بررسي بايد بگوييم با توجه به قيمت‌ بالاي قطعات، اساسا سرهم کردن يک کامپيوتر که بتواند جديدترين بازي‌هاي روز را به خوبي اجرا کند چندان ارزان تمام نمي‌شود.

براي شروع سيستمي طبق جدول زير جمع آوري مي‌کنيم:




ذکر چند نکته درباره اين قطعات ضروري به نظر مي‌رسد:

به ياد داشته باشيد که مادربردهاي +AM3 مثل ASRock 970 Pro R2.0 واي‌فاي داخلي ندارند و اگر به اتصال بي‌سيم نياز داريد بايد از آداپتور خارجي استفاده کنيد يا يک مادربرد گران‌‎تر بخريد.

اگر قطعات اين سيستم فرضي را با ايکس‌باکس وان ايکس مقايسه کنيم به مزيت‌هاي و معايب هر پلتفرم پي مي‌بريم. کامپيوتر شخصي ما قدرت و انعطاف بيشتري دارد اما ايکس‌باکس وان ايکس جمع و جورتر است و البته قطعات آن غيرقابل تغييرند.




پردازشگر ايکس‌باکس وان ايکس يعني مجموعه‌اي که شامل پردازنده‌ مرکزي، پردازنده گرافيکي و حافظه اين دستگاه است توسط شرکت AMD ساخته شده. اين پردازنده شامل هشت هسته که با فرکانس 2٫3 گيگاهرتز کار مي‌کنند، 40 واحد پردازش گرافيکي که با فرکانس 1٫172 مگاهرتز کار مي‌کنند و 12 گيگابايت حافظه GDDR5 است. AMD پردازشگري که دقيقا معادل اين مشخصات باشد و بتوان از آن در کامپيوترهاي شخصي استفاده کرد ندارد بنابراين مشخصاتي که ما در جمع‌کردن قطعات کامپيوتر لحاظ کرديم چيزي است بين ايکس‌باکس وان ايکس و کامپيوتري که بتوان با آن، تجربه بازي کردني کاملا راحت و روان را داشت.

به اين‌ترتيب در کامپيوتر ما از تراشه هشت‌‎هسته‌اي AMD FX-8300 که با فرکانس 3٫3 گيگاهرتز کار مي‌کند، هشت گيگ رم DDR3/1600 و کارت گرافيکي Radeon RX 580 استفاده شده است. اين مشخصات، پردازشگر و رمي در اختيارتان قرار مي‌دهد که در فرايندهاي پردازشي دچار مشکل نشويد و پردازنده گرافيکي‌اي دارد که از طريق آن بتوانيد در تنظميات مديوم، به شکل 4K و با نرخ 30 فريم بر ثانيه بازي کنيد.

البته ممکن است بعضي از بازي‌هاي ايکس‌باکس وان ايکس نهايتا روي کنسول روان‌تر و با کيفيت تصويري بالاتر اجرا شوند اما دليل اين موضوع اين است که توسعه‌دهنده‌ها مي‌توانند بازي‌هاي‌شان را دقيقا براي اجراي بهتر در کنسول تنظيم کنند اما همين اقدام براي تعداد بيشماري از کامپيوترهاي شخصي ممکن نيست.




درباره بعضي از جزييات ديگر کنسول جديد مايکروسافت اطلاعات زيادي نداريم اما مي‌دانيم که ايکس‌باکس جديد 1 ترابايت هارد با 50 درصد افزايش پهناي باند دارد.

بدون آنکه دقيقا بدانيم منظور مايکروسافت از اين افزايش 50 درصدي چيست صرفا مجبوريم حدس و گمان‌هاي خودمان را داشته باشيم. آيا منظور استفاده از گذرگاه‌هاي SATA III/6Gbps به جاي SATA II/3Gbps است؟ (اتفاقي که به افزايش سرعت خواندن و نوشتن منجر مي‌شود). آيا قرار است از درايوهاي هيبريدي استفاده شود؟ (اتفاقي که باعث افزايش کش مي‌شود)

به هر حال، ما با حدس خودمان يک هارد SATA III 7200rpm وسترن ديجيتال را در کامپيوترمان به کار گرفتيم.

نهايتا مي‌توانيد از هر منبع تغذيه 500 واتي، کيس و درايو بلوريي که داراي برند معتبري باشند استفاده کنيد. در ليست ما اين قطعات بر مبناي قيمت ارزان‌تر و حداقلي از کيفيت قابل قبول انتخاب شدند.

درباره درايو بلوري اين کامپيوتر بايد اشاره کنيم که اين درايو از نظر کيفيت به شکل قابل‌توجهي ضعيف‌تر از درايو بلوري ايکس‌باکس وان ايکس است. براي ارزان‌تر تمام شدن اين درايو بايد از مدلي استفاده مي‌‎شد که قابليت پخش ديسک 4K ندارد اما اين امکان در ايکس‌باکس وان ايکس وجود دارد.




خلاصه اينکه سعي کرديم در اين سيستم از قطعاتي استفاده کنيم که از نظر کارکرد و قيمت ما را بيش از هر کامپيوتر ديگري به قابليت‌هاي ايکس‌باکس وان ايکس نزديک کند. به هر حال سيستمي که جمع و جور کرديم 152 دلار گران‌تر از ايکس‌باکس از آب درآمد و به قيمت 652 دلار رسيد (2 ميليون و 468 هزار تومان). اين کامپيوتر امکان پخش ديسک 4K ندارد، از واي‌فاي داخلي پشتيباني نمي‌کند اما در عمل مي‌تواند بازي‌ها را به شکل 4K با حداقل 30 فريم بر ثانيه در تنظيمات مديوم گرافيکي بدون گير و گرفتاري براي‌مان اجرا کند. اين تفاوت قيمت 600 هزارتوماني ممکن است با توجه به موجود نبودن برخي از قطعه‌ها يا گران‌تر بودن آن‌ها در ايران بيشتر هم بشود.

درايو بلوري پرهزينه

اما اگر بخواهيم کامپيوترمان را به ايکس‌باکس وان ايکس کاملا شبيه کنيم بايد به جاي استفاده از درايو بلوري معمولي از درايو بلوري 4K UHD استفاده کنيم. در اين ميان مشکل اصلي اينجاست که استفاده از درايو بلوري قدرتمندتر مجبورمان مي‌کند، CPU و Motherboard را هم تغيير دهيم.

در واقع سيستم جديد به شکل زير در مي‌آيد:




آنطور که مشخص است در اين سيستم هم از همان روش قبل استفاده کرديم و قصدمان هم رسيدن به همان اهداف قبلي بود اما تفاوت اصلي استفاده از درايو بلوري 4K UHD شرکت پايونير است که خود 130 دلار قيمت دارد و باعث گران‌تر شد پردازنده مرکزي و مادربرد هم شده است به شکلي که مجبور شديم در آن از پردازنده Kaby Lake Core i5-7400 که 187 دلار قيمت دارد و مادربرد ASRock Fatal1ty Z270 GAMING-ITX/AC که 149 دلار خرج روي دست‌مان مي‌گذارد استفاده کنيم.

نتيجه نهايي اينکه کامپيوتر جديد 944 دلار (3 ميليون و 570 هزار تومان) خرج برمي‌دارد تا امکان پخش ديسک با محتواي 4K را هم در اختيارمان قرار دهد.

تحليل نهايي

همانطور که نتيجه بررسي‌هاي‌مان نشان داد، جمع و جور کردن يک کامپيوتر که قدرتي شبيه به ايکس‌باکس وان ايکس داشته باشد حداقل 600 هزارتومان گران‌تر از کنسول خواهد بود. اين در حالي است که بايد واي‌فاي داخلي و پخش ديسک با محتواي 4K را هم فراموش کنيم و اگر بخواهيم اين امکانات را بدست آوريم بايد 444 دلار بيشتر از قيمت ايکس‌باکس (حدود 1 ميليون و 700 هزارتومان) هزينه کنيم.

با اين اوصاف بايد اعتراف کرد که جمع کردن کامپيوتري به قدرت ايکس‌باکس وان ايکس، دقيقا با همان امکانات و همان قيمت تقريبا در حال حاضر غيرممکن است و حتي ارزان‌ترين انتخاب‌ها هم خرج بيشتري روي دست‌مان مي‌گذارد. اما از طرف ديگر بحث هميشگي طرفداران کامپيوتر و کنسول سر جاي خودش باقي است و عادت کامپيوتربازهاي ايراني در دانلود بازي‌ها و پرداخت نکردن پول هم ممکن است انتخاب کامپيوتر را براي آن‌ها اقتصادي‌تر از آنچه هست جلوه دهد. اين در حالي است که امکانات آنلاين و تجربه عموما روان‌تر بازي با کنسول در کنار قيمت به‌صرفه خود دستگاه، طرفداران بازي‌هاي ويديويي را به سمت خريد کنسول هدايت مي‌کند.

منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۴۰۴۱۳۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نانوحباب‌های مغناطیسی در کامپیوتر‌ها قابل استفاده می‌شوند

نوعی نانوحباب مغناطیسی موسوم به اسکایرمیون، به عنوان گزینه آتی برای تولید بیت‌های کامپیوتر‌ها است. اما سرعت حرکت این نانوحباب‌ها در حد صد متر بر ثانیه بوده که استفاده عملی از آنها را در کامپیوتر‌ها با مشکل مواجه می‌کند. اخیر محققان توانسته‌اند سرعت آنها را تقریبا ۱۰ برابر افزایش دهند.

 اسکایرمیون‌ها می‌توانند به افزایش سرعت در ادوات الکترونیکی کمک کنند. به تازگی محققان توانسته‌اند با کمک اسکایرمیون به سرعت بی‌سابقه‌ای دست یابند که نویدبخش پیشرفت در سیستم‌های محاسباتی آینده است.

محققان با شتاب دادن به اسکایرمیون‌ها، نوعی نانوحباب‌های مغناطیسی، تا سرعت ۹۰۰ متر بر ثانیه با استفاده از جریان‌های الکتریکی، پیشرفت چشمگیری در زمینه اسپین‌ترونیک داشته‌اند. این پروژه توسط یک تیم بین‌المللی در CNRS رهبری شده است.

پیش از این، این نانوحباب‌ها که به‌عنوان بیت‌های بالقوه آینده برای حافظه کامپیوتر‌ها در نظر گرفته می‌شدند، با حداکثر سرعت ۱۰۰ متر بر ثانیه حرکت می‌کردند که برای کاربرد‌های محاسباتی عملی کافی نیست. این پیشرفت با استفاده از یک ماده ضد فرومغناطیسی به دست آمد که به اسکایرمیون‌ها اجازه داد تا سرعتی تقریباً ۱۰ برابر سریع‌تر داشته باشند.

این یافته‌ها که در ۱۹ مارس در نشریه Science منتشر شده، گامی مهم به سمت فناوری‌های محاسباتی با کارایی بالاتر و کارآمدتر انرژی است. این تحقیق با اهداف برنامه تحقیقاتی ملی SPIN که از ماهژانویه آغاز شد، مطابقت دارد و هدف آن ترویج تحقیقات نوآورانه اسپینترونیک و کمک به آینده دیجیتال کارآمدتر است.

منبع: ایسنا

باشگاه خبرنگاران جوان علمی پزشکی فناوری

دیگر خبرها

  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • رفع خستگی چشم با شستشوی یک دقیقه چشم
  • (تصاویر) مزدا آر ایکس ۷؛ زیبای ژاپنی
  • جعبه آماده ۵۰ عددی از کجا بخریم
  • چاپ جعبه مقوایی اختصاصی در تیراژ بالا از کجا بخریم
  • لیگ NBA| سانز در یک قدمی حذف/ کلیپرز و باکس شکست خوردند
  • نانوحباب‌های مغناطیسی در کامپیوتر‌ها قابل استفاده می‌شوند
  • ایکس سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!
  • (ویدیو) «ایکس» سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!
  • ویدیو/ «ایکس» سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!