Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری آریا»
2024-04-29@00:12:41 GMT

ايکس‌باکس اسکورپيو؛ هيولاي تازه مايکروسافت

تاریخ انتشار: ۲۴ فروردین ۱۳۹۶ | کد خبر: ۱۲۸۹۸۹۵۰

خبرگزاري آريا - مجله ديجي کالا - اميرحسين ميرزايي: در سال 2005 مايکروسافت کنسول ايکس‌باکس360 (Xbox 360) را وارد بازار کرد؛ کنسولي که از ديدگاه فني، حداقل يک سال جلوتر از زمان خودش بود و تکنولوژي‌هاي جديدي مثل پردازش چند هسته‌اي CPU و پردازشگر گرافيکي پيشرفته را معرفي کرد. پلي‌استيشن3 يک سال بعد آمد، يک سالي که از ديدگاه تکنولوژي، خيلي چيزها را تغيير داد؛ با اين حال، ايکس‌باکس360 هنوز هم مي‌درخشيد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اين محصول شرکتي بود که قصد داشت قوي‌ترين کنسول بازي را بسازد.

پس از اشتباهات ايکس‌باکس وان (Xbox One) و عقب افتادن در رقابت، «پروژه‌ي اسکورپيو» (Project Scorpio) قرار است تا همان تصميم قديمي مايکروسافت يعني ساخت بهترين کنسول بازي را عملي کند. اين محول، نتيجه‌ي کار تيم ايکس‌باکس است که آمده‌اند تا چيزي را ثابت کند و دقيقا همان چيزي که ما انتظارش را داشتيم.




دعوت مايکروسافت از Digital Foundry براي بحث فني و رونمايي انحصاري از مشخصات کنسول، حرکتي است که اطمينان اين شرکت را از سخت‌افزار جديدش نشان مي‌دهد. مايکروسافت مي‌خواهد مخاطبان خود زودتر از اطلاعات با خبر شوند و برنامه‌هاي دقيق آن‌ها از منابع غير رسمي و شايعات اشتباه به دست آن‌ها نرسد. اين حرکت در نمايشگاه E3 پارسال جواب داد، البته به قيمت شاکي شدن برخي از صاحبان ايکس‌باکس وان، و در ادامه هم قرار است به خوبي براي آن‌ها تمام شود.

در طول يک روز شلوغ در هفته‌ي گذشته در پرديس بزرگ مايکروسافت در ردموند، من با معماران چيپ‌ست، طراحان سخت‌افزار، رييسان شرکت و خود فيل اسپنسر ملاقات کردم. هيچ شرکت ديگري تا به حال به هنگام عرضه‌ي يک سخت‌افزار جديد دست به چنين کاري نزده است. با اين حال، اساسا مخاطبان پروژه‌ي اسکورپيو کاملا با مخاطبان ايکس‌باکس وان اسليم فرق مي‌کند و اين دستگاه قرار نيست به فروش کنسول‌هاي فعلي صدمه بزند. اين روزها، ايکس‌باکس وان به کنسولي ارزان و ارزشمند تبديل شده است، اما اسکورپيو قرار است دستگاهي گران‌قيمت باشد. تصور مي‌کنم که تفاوت قيمتي بسيار زياد باشد و فاصله‌ي اين دو کنسول، از فاصله‌ي PS4 و PS4 Pro بيشتر باشد.

پس از اينکه از سفرم بازگشتم و با همکارانم صحبت کردم، اکثر سوال‌هايي که از من پرسيده مي‌شد درباره‌ي چيزهايي بود که يا نمي‌دانستم، يا اجازه نداشتم درباره‌ي آن‌ها صحبت کنم. سوال‌هايي مثل "ظاهر کنسول چه شکلي است”، "کنسول چقدر بزرگ است”، "قيمت آن چقدر خواهد بود و اسم آن را چه گذاشته‌اند”. مي‌توانيم پيش‌بيني‌هايي داشته باشيم. پلي‌استيشن4 پرو با قيمت 399 دلار وارد بازار شد. ايکس‌باکس اسکورپيو يک پردازنده‌ي بزرگ‌تر دارد (که گران‌ترين قطعه‌ي هر کنسولي است)، چهار گيگابايت حافظه‌اش بيشتر است، هارد ديسک سريعتري دارد و يک درايو Blu-ray 4K و سيستم خنک‌کننده‌ي بسيار بالارده را در خودش جاي داده. تمام اين‌ها هزينه را بالا مي‌برند و اگر قرار بود حدس بزنم، و تاکيد مي‌کنم که هيچ چيزي از مايکروسافت در اين باره نشنيده‌ام، مي‌گويم که قيمت‌اش حدودا 499 دلار خواهد بود.

اسم‌اش چه خواهد بود؟ باز هم مي‌گويم، چيزي از مايکروسافت نشنيده‌ام، ولي زياد روي اين موضوع تاکيد مي‌شد که اسکورپيو در خانواده‌ي محصولات «ايکس‌باکس وان» جاي مي‌گيرد. در نتيجه متعجب نمي‌شوم اگر اسم‌اش هم بر همين اساس گذاشته شود. هسته‌ي اصلي اين جاست که ايکس‌باکس اسکورپيو در کنار ايکس‌باکس وان مي‌نشيند و همان بازي‌ها و گيم‌پلي را ارايه مي‌دهد. چيزي که مخاطبان ايکس‌باکس وان معمولي و اسکورپيو را از هم جدا مي‌کند، فقط به داشتن تلويزيون 4K و 1080p برنمي‌گردد، بلکه اينکه مخاطب چقدر مي‌خواهد آخرين و بهترين تکنولوژي را داشته باشد هم عاملي مهم خواهد بود. در مقايسه با سال گذشته، چگونگي برخورد با مخاطباني که تلويزيون 1080p دارند و چگونگي ارايه‌ي قابليت‌هاي ايکس‌باکس اسکورپيو، بسيار بهتر انجام شده است؛ طوري که مي‌توان گفت مايکروسافت کاملا از اشتباهات سوني با PS4 Pro آموخته است.
‌‌‌‌‌‌‌‌
PS4 Pro در مقابل Project Scorpio؛ تفاوت‌هاي سخت‌افزاري

با اينکه اطلاعات زيادي از سخت‌افزار اسکورپيو منتشر شده‌اند، اما هنوز هم نمي‌دانيم بازي‌ها چقدر روي پلي‌استيشن4 پرو و ايکس‌باکس اسکورپيو با يکديگر تفاوت خواهند داشت. ما فقط مي‌دانستيم که يک پردازنده‌ي گرافيکي با قدرت شش ترافلاپس روي اين کنسول قرار داده شده و پهناي باند حافظه هم بسيار بالا رفته است و مايکروسافت دقيقا اين‌ها را ارايه داده است. ميزان حافظه را به درستي 12 گيگابايت از نوع GDDR5 پيش‌بيني کرده بوديم (که در همان عکسي که از برد اصلي کنسول در E3 نشان داده شده بود مشخص بود)، و اين موضوع بدين معناست که بازي‌هاي اسکورپيو مي‌توانند بافت‌هايي با کيفيت بسيار بالاتر داشته باشند. چيزي که اشتباه پيش‌بيني کرده بوديم، پردازنده‌ي گرافيکي بود. تصور مي‌کرديم مايکروسافت براي رسيدن به شش ترافلاپس قدرت، از يک GPU با فرکانس پايين‌تر اما تکنولوژي جديدتر استفاده کند؛ با اين حال، مايکروسافت با درهم شکستن محدوديت‌هاي کنسول‌هاي نسل فعلي، کاري کرده است تا بتواند فرکانس GPU را به اندازه‌ي کارت‌هاي گرافيک دسکتاپ بالا ببرد. بايد واقعا به مايکروسافت براي انجام اين کار آفرين گفت.

در نتيجه، پيش‌بيني مي‌کنيم بازي‌هاي ديگر شرکت‌هاي براي اسکورپيو، وضوح تصوير بالاتر و بافت‌ها و کيفيت‌هاي بيشتري داشته باشند، اما درباره‌ي اندازه‌ي تغييرات تا زماني که بازي‌ها را نديده‌ايم، نمي‌توانيم حرفي بزنيم. مايکروسافت سخت‌افزار اسکورپيو، يعني CPU و GPU اين کنسول را، پس از بررسي مشخصات موتورهاي بازي امروزي طراحي کرده است. اگر مايکروسافت بتواند با کنسولش نتيجه بگيرد، تفاوت بين بازي‌هاي پلي‌استيشن4 پرو و ايکس‌باکس اسکورپيو مي‌تواند بسيار زياد باشد؛ خيلي بيشتر از تفاوت بازي‌ها روي پلي‌استيشن4 و ايکس‌باکس وان معمولي.




اگر حرف‌هاي مايکروسافت را درباره‌ي کنسولش باور کنيم، هيچ دليلي وجود ندارد تا تمام بازي‌هايي که فعلا روي ايکس‌باکس وان با وضوح تصوير 1080p اجرا مي‌شوند، روي اسکورپيو با وضوح 4K واقعي اجرا نشوند. دموي فورتزا که به من نشان داده شده بود مي‌تواند اين موضوع را به خوبي ثابت کند. با اين حال بهتر است که به بازي‌هايي که با وضوح 900p روي ايکس‌باکس وان اجرا مي‌شوند (همان‌هايي که روي پلي‌استيشن4 وضوح تصوير 1080p دارند) نگاه کنيم. مايکروسافت مي‌گويد که اين بازي‌ها هم مي‌توانند با وضوح 4K واقعي اجرا شوند. مثل پلي‌استيشن4 پرو، کارت گرافيک ايکس‌باکس اسکورپيو هم مي‌تواند تصويري که اندازه‌ي آن کمتر از 4K است را با تکنولوژي‌هايي مثل Checkerboarding (هماني که روي پلي‌استيشن4 پرو استفاده مي‌شود)، به اندازه‌ي 4K برساند. مايکروسافت مي‌گويد آن تعداد کمي از بازي‌هاي ايکس‌باکس وان که وضوح فعلي‌شان کمتر از 900p است، شايد براي رسيدن به وضوح تصوير 4K نياز به چنين تکنولوژي‌هايي براي Upscale کردن تصوير داشته باشند.

سوال بزرگ اين جاست: اگر بافت‌هاي با کيفيت‌تر داخل بازي‌ها را به کنار بگذاريم (که تاثير بزرگي روي کيفيت دارند)، آيا مي‌توانيم تفاوت بين بازي‌هاي پلي‌استيشن4 پرو و ايکس‌باکس اسکورپيو را تشخيص دهيم؟ مطمئنا نتايج بازي به بازي فرق مي‌کنند، اما سوني با پلي‌استيشن4 پرو ثابت کرده است که تکنولوژي‌هايي مثل Checkerboarding، سيستم‌هاي Anti-Aliasing جديد يا وضوح تصوير پويا (Dynamic Resolution)، مي‌تواند تفاوت بين تصويري که کمتر از 4K است را با تصوير 4K واقعي از بين ببرد. البته سوني کاملا هم موفق نبوده است؛ بيشتر بازي‌هاي پلي‌استيشن4 پرو وضوح تصوير 1440p دارند و تعداد بازي‌هايي که از تکنولوژي HDR استفاده مي‌کنند و وضوح‌شان 4K است روي کنسول بسيار کم است. اگر گرافيک بازي‌هاي پلي‌استيشن4 و ايکس‌باکس وان را اين بار روي پلي‌استيشن4 پرو و ايکس‌باکس اسکورپيو مقايسه کنيم و فاکتورهاي اصلي را وضوح تصوير و سرعت اجرا بگذاريم، مايکروسافت برنده بيرون مي‌آيد. البته به هيچ وجه حافظه‌ي بيشتر ايکس‌باکس اسکورپيو را دست کم نگيريد، بافت‌هاي 4K تاثير بسيار بزرگي روي Rise of the Tomb Raider گذاشته‌اند؛ حتي اگر بازي را روي حالت 1080p اجرا کنيد.

PC در مقابل Project Scorpio: طراحي بهينه و کافي در مقابل قدرت بي‌نهايت

نزديک‌ترين کارت گرافيک کامپيوتر به پردازنده‌ي گرافيکي پلي‌استيشن4 پرو، کارت RX 470 رادئون يا يک کارت RX 480 با فرکانس پايين‌تر است. اگر يک RX 480 را اورکلاک کنيد، به همان قدرت خروجي شش ترافلاپس ايکس‌باکس اسکورپيو مي‌رسيد. با اين حال، مقايسه‌ي ترافلاپس آن چيزي که در نهايت روي بازي مي‌بينيم را منعکس نمي‌کند. براي مثال، سيستم شگفت‌انگيز Upscale کردن تصوير روي پلي‌استيشن4 پرو در بازي‌هاي کامپيوتر پيدا نمي‌شود. تکنيک‌هاي نرم‌افزاري براي Upscale کردن تصوير روي کامپيوتر وجود دارند، اما نتايج خوبي نمي‌دهند. هم براي کامپيوترها و هم براي کنسول‌ها، انتظار داريم به زودي پيشرفت‌هايي در اين زمينه ببينيم، اما اين را مي‌خواهم بگويم که در حال حاضر کنسول‌ها مي‌توانند تصوير 4K شگفت‌انگيزي ارايه دهند، حتي با اينکه سخت‌افزار آن‌ها توانايي نمايش تصوير 4K واقعي را ندارد. در نهايت يعني شما با خريد کنسول، چيزي بيشتر از هزينه‌اي که پرداخت کرده‌ايد گيرتان آمده است.

حرف من اين است: شش ترافلاپس قدرتي که ايکس‌باکس اسکورپيو دارد، مي‌تواند نتيجه‌اي خيلي بهتر از شش ترافلاپس قدرت يک کارت گرافيک PC داشته باشد. مشخصا از مايکروسافت در اين باره پرسيدم و آن‌ها هم پاسخ‌هايي خوبي ارايه دادند. اولا، کامپايلر شيدر کنسول آن‌ها بسيار بهتر از چيزي است که روي کامپيوتر پيدا مي‌شود (شيدرها را کدهاي اصلي GPU در نظر بگيريد). دوما، چون يک دستگاه واحد دارند، مي‌توانند به صورت سخت‌افزاري مستقيما به بخش‌هاي مختلف GPU دسترسي داشته باشند. در نهايت هم مايکروسافت به نرم‌افزار بهينه‌ساز خودشان به اسم PIX اشاره مي‌کند. PIX يا Performance Investigator for Xbox ابزاري است که راه‌هاي بهينه‌سازي را براي کنسول ارايه مي‌دهد؛ چيزي که روي PC نمي‌تواند وجود داشته باشد.




چيزي که تا الان ديده‌ام، مي‌گويد که قدرت 4K واقعي کنسول اسکورپيو مي‌تواند در کارت‌هاي گرافيکي مثل GTX 1070 انويديا يا Fury-X شرکت رادئون را به چالش بکشد. مايکروسافت در يک پورت مستقيم (يعني بدون هيچ بهينه سازي خاص)، فورتزا 6 را روي اسکورپيو با وضوح تصوير 4K و سرعت 60 فريم در ثانيه اجرا کرد و زماني که ديد هنوز هم از تمام قدرت اين کنسول استفاده نشده، تنظيمات گرافيکي را تا سطوح غيرقابل تصوري بالا برد. براي مقايسه، خودمان فورتزا 6 را روي تنظيمات گرافيکي يکسان و وضوح تصوير 4K با کارت‌هاي گرافيکي GTX 1060، GTX 1070 و GTX 1080 تست کرديم. ميزان فريم روي GTX 1060 بسيار پايين مي‌آمد (مخصوصا در آب و هواي خيس که فريم بسيار کم مي‌شد). روي GTX 1070 با ميزان فريم ثابتي روبرو شديم، اما زماني که آب و هوا بسيار خيس مي‌شد، فريم باز پايين مي‌آمد. تنها GTX 1080 بود که در تمام حالت‌ها، ميزان فريم ثابت داشت. با اينکه اين فقط يک آزمايش و اينکه اتفاق هميشه بيافتد قابل بحث است، اما بايد به ايکس‌باکس وان اعتبار داد. در نظر داشته باشيد که نسخه‌ي PC بازي فورتزا 6 يکي از بهترين و بهينه شده‌ترين نسخه‌هاي کامپيوتر يک بازي است.

حرف آخر: بازي‌هاي کامپيوتر براي اجرا روي وضوح 4K بايد پيشرفت‌هاي بسيار کنند؛ ميزان مصرف از کارت گرافيک بايد به صورت بهينه پايين بيايد تا جديدترين بازي‌هاي بتوانند روي يک صفحه‌ي نمايش 4K اجرا شوند. بازي‌هاي کنسولي در حال حاضر جلوتر هستند و انتظار داريم ايکس‌باکس اسکورپيو هم اين روند را ادامه دهد. اگر بازي‌هايي که خود مايکروسافت نساخته است، منظورمان بازي‌هاي چند پلتفرمه است، بتوانند از وضوح تصوير 900p يا 1080p روي وضوح تصوير 4K واقعي روي ايکس‌باکس اسکورپيو برسند، آن وقت است که مقايسه کنسول با سخت‌افزار PC بسيار جالب مي‌شود. اگر پردازنده‌ي گرافيکي اسکورپيو بتواند 4K واقعي را بهتر از يا مثل يک کارت گرافيک GTX 1070 ارايه دهد، واقعا براي يک کنسول نتيجه‌ي خوبي را ارايه داده است.
‌‌‌‌‌
چهار ستون اصلي اسکورپيو و فراموش نشدن 1080p

قبل از اينکه خيلي جدي در مايکروسافت وارد بررسي سخت‌افزار شويم، «مايک ايبارا»، معاون ايکس‌باکس آمد و صحبتي درباره‌ي چهار ستون اصلي ايکس‌باکس اسکورپيو کرد: به درست آوردن دوباره‌ي قلب بازي‌سازها، ارايه‌ي قدرت کافي براي تجربه‌ي واقعي 4K، همخواني کامل با سخت‌افزارها و نرم‌افزارهاي فعلي و در نهايت، اطمينان از پشتيباني تلويزيون‌هاي 1080p.

مايکروسافت به واضح گفت که انتظار دارد فروش ايکس‌باکس وان از اسکورپيو بيشتر باشد و اينکه ايکس‌باکس وان براي صفحه‌هاي 1080p بهتر است. با اين حال، مايکروسافت به اينکه سوني با پلي‌استيشن4 بي‌خيال کاربران تلويزيون‌هاي 1080p نشده است، نگاه کرده و تصميم گرفته تا استراتژي تازه‌اي داشته باشد. سال گذشته و در نمايشگاه E3، فيل اسپنسر تاکيد کرد که اسکورپيو کنسولي برايصفحه‌هاي نمايش 4K است. البته اسپنسر بعدا آمد و درباره‌ي فايده‌هاي اين کنسول روي تلويزيون‌هاي 1080p هم گفت. اين حرکت براي مايکروسافت نتيجه‌ي خوبي در پي خواهد داشت، چون گيمرهاي حرفه‌اي مطمئنا بيشتر حاضرند تا کنسول‌هاي خودشان را ارتقا دهند، تا اينکه يک تلويزيون جديد بخرند.




بارها از اينکه چرا برخي بازي‌هاي پلي‌استيشن4 پرو، فقط روي تلويزيون‌هاي 4K پيشرفت‌هاي خودشان را نشان مي‌دهند، شکايت کرده‌ايم. اگر يک بازي روي پلي‌استيشن4 پرو وضوح تصوير بالاتري دارد، کاربران تلويزيون‌هاي 1080p بايد همان تصوير را به صورت Super-sample شده دريافت کنند؛ اتفاقي که حتي براي بازي‌هاي ساخته‌ي سوني هم نيافتاده است. مايکروسافت مطمئن شده است که Super-sample شدن تصوير، يعني ارايه‌ي رندر 4K روي صفحه‌هاي نمايش 1080p، قابليت خود کنسول اسکورپيو باشد. اگر يک بازي اسکورپيو وضوح تصويري بالاتر دارد، آن تصوير بايد براي صفحه‌هاي نمايش 1080 به صورت Downsample شده نمايش داده شود. در همين راستا، فريم ريت بازي هم بايد به همان اندازه که روي صفحه‌ي 4K بيشتر شده يا حتي بيشتر براي کاربران 1080p پيشرفت کند.

ايکس‌باکس اسکورپيو به صورت سخت‌افزاري و با استفاده از پردازنده‌ي گرافيکي خود اندازه‌ي تصوير را براي خروجي تغيير مي‌دهد. مايکروسافت هم اطمينان زيادي به اين سيستم پردازش تصوير دارد و مطمئن شده است تا پردازش تصوير خروجي، تمام نيازهاي لازم کيفيتي تصوير 4K را رعايت کند. ايکس‌باکس اسکورپيو از يک فيلتر Lanczos شش ضربه‌اي افقي و عمودي براي تغيير اندازه‌ي تصوير خروجي استفاده مي‌کند. در مقايسه با خروجي 1080p روي ايکس‌باکس وان، ايکس‌باکس اسکورپيو مي‌تواند تصوير Super-sample شده ارايه دهد، هرگونه Aliasing (نمايش مخدوش گوشه‌هاي اجسام) از بين مي‌رود و کيفيت بافت‌ها هم با وضوح تصوير بالاتر، به مراتب بيشتر مي‌شود.

پشتيباني از صفحه‌هاي نمايش 1080p روي ايکس‌باکس اسکورپيو، قابليتي نيست که مايکروسافت از آن سطحي گذشته باشد. اين قابليت به ايکس‌باکس اسکورپيو اضافه نشده است که فقط مايکروسافت بتواند آن را به ليست امکانات کنسول جديدش اضافه کند. بازي‌هايي روي پلي‌استيشن4 پرو بوده‌اند که حالت 1080p آن‌ها فقط در صورتي فعال مي‌شده که تلويزيون وصل شده به کنسول، 1080p باشد؛ براي مثال No Man’s Sky يا The Last Guardian. اگر پلي‌استيشن4 پرو شما به يک تلويزيون 4K وصل باشد، شما هيچ وقت متوجه نمي‌شويد که يک حالت 1080p که فريم ريت بهتري ارايه مي‌دهد هم براي بازي وجود دارد. روي ايکس‌باکس اسکورپيو، تمام حالت‌هاي بازي، چه آن‌هايي که کيفيت تصويري بالاتري دارند و چه آن‌هايي که فريم ريت را بيشتر مي‌کنند، بايد بدون توجه به تلويزيون کاربر، براي او در دسترس باشند. اميدواريم که سوني اين امکان را براي کاربران پلي‌استيشن4 پرو هم فراهم کند.
‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌
آيا ايکس‌باکس اسکورپيو، طبقه‌بندي کنسول‌ها بر اساس نسل را از بين مي‌برد؟

اين جاست که تصور مي‌کنيم سوني و مايکروسافت با يکديگر تقابل نظر داشته باشند. سال گذشته، «مارک سرني»، طراح پلي‌استيشن4، مشخصا گفت که پلي‌استيشن4 و پلي‌استيشن4 پرو در يک نسل کنسولي جاي مي‌گيرند و پيشرفت خيلي بزرگ CPU و GPU و حافظه لازم است تا کنسول را پلي‌استيشن5 بنامند. با اين حال، مايک ايبارا مي‌گويد که مخاطبان مي‌خواهند زودتر به تکنولوژي‌هاي جديد دسترسي داشته باشند.

به نظر ما، ديدگاه مارک سرني ايده‌آل‌تر است و با ذهن گيمرهاي حرفه‌اي بيشتر جور درمي‌آيد. اما اگر بخواهيم واقع‌گرايانه به مراحل ساخت يک کنسول بازي در زمان امروز نگاه کنيم، ديدگاه مايک ايبارا هم که مي‌گويد کنسول‌ها بايد در چرخه‌هاي زماني کوتاه‌تر ارتقا پيدا کنند، صحيح خواهد بود. «قانون مور» چند وقتي است که ديگر جواب نمي‌دهد. ديگر نمي‌توان هر پنج سال يک بار قدرت کنسول‌هاي بازي را شش تا هشت برابر افزايش داد. به همين دليل هم بايد انتظار داشته باشيم تا کنسول‌ها در چرخه‌هاي زماني کوتاه‌تر، ارتقاهاي کوچکتري داشته باشند. البته نمي‌توانيم آينده‌اي مثل گوشي‌هاي موبايل را براي کنسول‌ها ببينيم. اگر همين روند فعلي ادامه پيدا کند، احتمالا هر سه چهار سال يک بار شاهد افزايش دو تا سه برابري قدرت کنسول‌ها خواهيم بود.




معمولا، افزايش قدرت کنسول‌ها در دو چيز تعريف مي‌شود: طراحي اساسي جديدتر و توانايي کوچک‌تر کردن ترانزيستورها با استفاده از تکنولوژي‌هاي جديد تراشه‌سازي. بر اساس آنچه من مي‌دانم، ظرفيت زيادي براي افزايش قدرت با طراحي‌هاي جديد وجود دارد، اما ديگر نمي‌توانيم منتظر کوچک‌تر شدن ترانزيستورها باشيم. پلي‌استيشن4 و ايکس‌باکس وان در سال 2013 عرضه شدند و از چيپ‌ست‌هايي با معماري 28 نانومتري استفاده مي‌کنند؛ معماري که براي اولين بار در کارت‌هاي گرافيک PC در سال 2011 استفاده شد. چيپ‌ست‌هاي 16 نانومتري ايکس‌باکس اسکورپيو و پلي‌استيشن4 پرو که با فناوري FinFET ساخته شده‌اند، پنج سال بعد از آن آمدند. من مي‌گويم که بدون اين چيپ‌ست‌هاي 16 نانومتري، ساخت پلي‌استيشن4 پرو و ايکس‌باکس اسکورپيو ممکن نبود. از سوي ديگر، پردازنده‌هاي 7 نانومتري به اين زودي‌ها نمي‌آيند. با در نظر گرفتن اين موضوع، ارتقاهاي کوچکتر کنسول‌ها مي‌تواند تنها راه براي ارايه‌ي سخت‌افزاري بهتر به بازي‌سازها و بازي‌هاي سنگين‌تر باشد، اما انتظار نداشته باشيد کنسول‌ها هر ساله يا هر دو سال يکبار ارتقا پيدا کنند.

فايده‌هاي ارتقاي يک کنسول در ميان نسل هنوز خودشان را نشان نداده‌اند، اما صفحه‌هاي نمايش 4K مي‌تواند دليلي کافي براي توليد کنسول‌هايي مثل ايکس‌باکس اسکورپيو و پلي‌استيشن4 پرو باشد. به کساني که هنوز متقاعد نشده‌اند تا يک تلويزيون 4K بخرند، پيشنهاد مي‌کنم تا Horizon Zero Dawn را در حالت HDR روي يک تلويزيون 4K و OLED ال‌جي يا تلويزيون ZD9 سوني ببينند. بازي براي نمايش قدرت سخت‌افزار سوني روي بهترين تلويزيون‌ها ساخته شده است و از نظر بصري، شگفت‌انگيز است.

پس از ملاقات با مايکروسافت، شکي ندارم که پروژه‌ي اسکورپيو سخت‌افزاري عالي خواهد بود. ايکس‌باکس وان اسليم انتظارات ما را از يک کنسول اسليم فراتر برد و توسط آن، تيم ايکس‌باکس ديدگاه سخت‌افزاري خودش را دوباره به‌دست آورد. با اين حال، تکنولوژي، ساخت و توجه به جزييات در ايکس‌باکس اسکورپيو بسيار بالاتر از تصور است. به جرات مي‌توانيم بگوييم که با ايکس‌باکس وان، سوني در رقابت سخت‌افزاري با سوني شکست خورده بود. ايکس‌باکس اسکورپيو حرکت درستي از سوي مايکروسافت براي پاسخ به موفقيت سوني است. از هر نظر، ايکس‌باکس اسکورپيو طراحي يک کنسول بازي را به سطوح جديدتري وارد مي‌کند؛ تمرکز تازه‌اي که فقط گيمرهاي حرفه‌اي را هدف قرار مي‌دهد.

انتظار از همين حالا شروع مي‌شود تا ببينيم اسکورپيو چگونه مي‌تواند خودش را پيروز از ميدان بيرون بياورد: بازي‌هاي اين کنسول بايد در حد و اندازه‌ي سخت‌افزارش خوب باشند.


منبع: خبرگزاری آریا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۲۸۹۸۹۵۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود

به گزارش خبرگزاری علم و فناوری آنا به نقل از اسپیس، کپسول فضایی دراگون، متعلق به شرکت فضایی اسپیس‌ایکس قرار است امشب (۲۸ آوریل) حدود ساعت ۱:۰۵ دقیقه به وقت منطقه شرقی، برابر با ساعت ۲۰:۳۵ دقیقه به وقت تهران از ایستگاه فضایی بین‌المللی جدا و راهی زمین شود.

براساس اعلام ناسا، علاقه‌مندان می‌توانند این عملیات را به صورت زنده در وب‌سایت خبری اسپیس تماشا کنند. پوشش زنده جداسازی کپسول از ایستگاه فضایی نیم ساعت قبل از آغاز عملیات آغاز می‌شود.

از آنجایی که دراگون سی‌امین ماومویت خود را پشت سر می‌گذارد، ماموریت فعلی آن نیز با عنوان "CRS-۳۰" شناخته می‌شود، ماموریتی که اسپیس ایکس بر اساس قرارداد خدمات بازرگانی که با ناسا منعقد کرده موظف به پرواز به سمت و سوی ایستگاه فضایی بین المللی است تا نیاز‌های فضانوردان را تامین کند.

سی‌امین ماموریت دراگون در ۲۱ ماه مارس (پنج هفته پیش) با پرتاب بر فراز موشک فالکون۹ شرکت اسپیس‌ایکس آغاز شد و در بیست و سوم مارس توانست به آزمایشگاه مداری متصل شود و طی آن حدود ۳ تن سخت افزار و تجهیزات علمی را به آزمایشگاه ایستگاه فضایی بین‌المللی تحویل داد.

مقامات ناسا در به روز رسانی‌های خود نوشتند، دراگون طی بازگشت خود از این ماموریت بیش از ۴۱۰۰ پوند (۱۸۶۰ کیلوگرم) تجهیزات و آزمایش‌های علمی طراحی شده برای استفاده از محیط ریزگرانشی ایستگاه فضایی را به زمین برمی‌گرداند.

به طورکلی این فضاپیما حمل‌ونقل لوازم خوراکی، تجهیزات و مواد مورد نیاز برای ایستگاه فضایی را بر عهده دارد. خروج دراگون از ایستگاه فضایی بین‌المللی علامتی بر پایان موفقیت‌آمیز این ماموریت است که به همت تیم‌های ناسا و اسپیس‌ایکس انجام شده است. این مأموریت همچنین نشان از توانایی این شرکت فضایی در ارائه خدمات فضایی و حمل‌ونقل بین‌المللی و پیشرفت‌های بزرگ در حوزه فضاپیمای باری دراگون دارد.

عملکرد مثبت کپسول باری دراگون در ماموریت‌های متعدد ناسا نیز اهمیت حضور شرکت‌های خصوصی در حوزه فضایی و نقش آنها در توسعه این صنعت را نشان می‌دهد تا پایداری در صنعت فضایی دست‌یافتنی شود.

دراگون تنها کپسول باری است که می‌تواند تجهیزات را با خیال راحت از ایستگاه فضایی بین‌المللی به زمین برگرداند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • دراگون از ایستگاه فضایی جدا می‌شود
  • درخشش تازه لیونل مسی در اینترمیامی؛ اینبار بریس!
  • (تصاویر) مزدا آر ایکس ۷؛ زیبای ژاپنی
  • بایرن داغ رئال مادرید را تازه کرد! (عکس)
  • هیولای کنکور را با افتخار برپا کردیم!
  • لیگ NBA| سانز در یک قدمی حذف/ کلیپرز و باکس شکست خوردند
  • هیولای کنکور را با افتخار برپا کردیم!/دیپلماسی را نادیده نگیریم/كريدور عراق-اردوغان- اروپا
  • ایکس سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!
  • (ویدیو) «ایکس» سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!
  • ویدیو/ «ایکس» سالانه از کاربرانش پول می‌گیرد!